Köpa
Leta bostad
Finansiering
Visning
Budgivning
Besiktning
KöpekontraktFlytta inUppföljning
Boendekalkyl
Mer info

FLYTTA IN

 

 

Dagen som du får tillgång till och får börja använda din nya bostad kallas för tillträdesdagen.

 

Du och säljaren träffas vanligtvis på din bank tillsammans med mäklaren. Innan dess har mäklaren gått igenom alla dokument med dig och säljaren, kontaktat banker, myndigheter m.fl för att allt ska vara väl förberett inför den dagen. Idag ska allt väsentligt redan vara avklarat och det enda som är kvar är den fysiska överlåtelsen av fastigheten.

 

Du bör gå igenom bostaden och titta efter att flyttstädningen är ordenligt gjord och om ni har kommit överens om att något ska ingå i köpet så finns det kvar i huset.

 

Du betalar resterande del av den överenskomna köpesumman och affären avslutas.

 

Ett köpebrev upprättas vilket är ett kvitto på att du har betalat hela köpeskillingen samtidigt som du kan registreras som ägare och få lagfart på fastigheten. Du får nycklar, ritningar och andra viktiga dokument som hör till fastigheten och får fulla rättigheter att nyttja bostaden.

 

Efter att allt detta är klart börjar det roliga arbetet med planering av själva flytten. Det finns en hel del att tänka på och planera. Flyttfirma ska eventuellt anlitas, olika abonnemang ska sägas upp, adressändring och eventuellt eftersändning av post ska ordnas.

 

Fråga oss om du behöver hjälp. Vi samarbetar med många leverantörer av boende- och flytt-relaterade tjänster och kan se till att du får förmånliga priser.  

 

Lycka till med flytten och njut av ditt nya boende.