Värdering
Uppdragsavtal
Fakta om bostaden

Objektbeskrivning
MarknadsföringVisning
Budgivning
Köpekontrakt
Flytta ut
Uppföljning
Reavinstkalkyl
Mer info

FLYTTA UT

 

 

Nu är det dags att flytta ut och lämna över bostaden till den nya ägaren.

 

Vare sig du tillhör kategorin som ser flytten som en möjlighet till förändring och nystart eller bara tycker att flytta är en plåga så är det oerhört viktigt att förbereda sig och börja i tid.

 

Bostaden ska vara ordentligt avstädad inför tillträdet. Enligt lagen är det säljaren som ska städa om inget annat har avtalats och det ställs mycket höga krav på en flyttstädning. Därför måste du bestämma dig för om du ska städa själv eller anlita en städfirma.

 

Det finns en del saker som du bör tänka på innan det är dags att flytta ut. Saker som adressändring och eventuell eftersändning av post, uppsägning eller flytt av elleverantör, bredband, kabel-TV, telefoni, sophämtning, tidningsprenumeration, hemförsäkring och dylikt bör ske i god tid före själva utflyttningsdagen. Du kanske ska lämna in en ansökan om jämkning för ränteavdrag till skatteverket?

 

Det är ett bra tillfälle att jämföra priset hos olika tjänsteleverantörer och välja de billigaste. Vi kan hjälpa till med sådana tjänster vid behov. Du har förhoppningsvis haft tid på dig och har kunnat planera flytten. Det kan vara läge att städa bort sådant som du inte längre vill ha kvar genom att sälja, magasinera eller skänka bort dem.

 

Hur är det med själva flytten? Räcker det med att hyra en flyttbil och skaffa kartonger och packmaterial eller behöver du hjälp av en flyttfirma? Hör gärna med oss då vi samarbetar med både flytt- och städfirmor där du har möjlighet att få förmånliga priser genom vår rekommendation.

 

Tänk på att det finns regler i lagen om vad som är fast respektive lös egendom vilket påverkar vad du får och inte får ta med dig. Glöm inte att överlämna alla viktiga handlingar som hör till bostaden till den nya ägaren.