Våra tjänster
Försäkringar
Besiktning
EnergideklarationHomestyling
Fotografering
3D skisser
Deklaration & Juridik
Flytthjälp
Flyttstäd
Hantverkare
ByggvarorKök
Övrigt

FÖRSÄKRING

 

 

 


Det finns två olika typer av försäkringar. Den ena kallas för dolda fel försäkring och den andra är en försäkring mot dubbla boendekostnader.

 

Dolda fel försäkring

 

Säljaren har upplysningsplikt om de fel och brister som denne känner till men det kan finnas fel på fastigheten som säljaren inte vet om och som inte heller upptäcks av

köparen. Det händer ibland att inte ens en erfaren besiktningsman lyckas upptäcka vissa fel.


Sådana fel kallas för dolda fel och du som säljare är ansvarig för dem i 10 år efter att du har sålt din bostad oavsett hur många gånger fastigheten har sålts efter att du har flyttat ut. Vi hjälper dig med försäkringslösningar som ger dig trygghet långt efter att affären är genomförd.

 

Försäkring mot dubbla boendekostnader 


Ett dilemma för många människor som ska sälja sin bostad och köpa en annan har länge varit huruvida de ska köpa först och sälja sen eller vice versa.


Generellt rekommenderar vi våra kunder att köpa först och sälja sen och för att undanröja osäkerheten inför att stå med dubbla boendekostnader erbjuder vi en försäkring som vid behov täcker kostnaderna för din gamla bostad om vi mot förmodan inte lyckas sälja den i tid.

 

Du kan ha köpt din nya bostad via andra mäklare men för att få teckna försäkringen måste du sälja din gamla bostad genom oss (ett uppdragsavtal ska vara tecknat).

 

Kontakta oss för fullständiga villkor och detaljerad information om hur ovanstående försäkringar fungerar.