Våra tjänster
Försäkringar
Besiktning
EnergideklarationHomestyling
Fotografering
3D skisser
Deklaration & Juridik
Flytthjälp
Flyttstäd
Hantverkare
ByggvarorKök
Övrigt

HOMESTYLING

Det är lätt att bli hemmablind. Efter att ha bott i en bostad i flera år kan det vara svårt att se potentialen och möjligheterna med den.

 

En person som dagligen jobbar med inredning vet ofta bättre vad folk just nu efterfrågar.


Syftet med homestyling är att ställa i ordning bostaden för att framhäva dess bästa egenskaper inför en försäljning. Detta kan ofta göras genom små förändringar i den befintliga inredningen men ibland kan det löna sig att byta ut hela möblemanget.


Våra erfarna mäklare vet ofta vad som är viktigt att tänka på inför visningen när det gäller bostadens inredning. Du kan få enkla och handfasta tips och förslag på hur du kan fräscha upp den befintliga inredningen så att bostaden väcker intresse.

 

Det finns små detaljer som en lekman ofta inte tänker på. Det är bra att din bostad känns mysig, varm och personlig samtidigt som den inte ska vara för privat. Att t.ex plocka undan privata fotografier som står på hyllan eller hänger på väggen är en god ide då sådana saker ofta tar fokus från själva bostaden. Det kan verka distraherande för spekulanterna.


Tanken är att höja bostadens försäljningspris genom att tilltala fler köpare och därigenom öka budgivningen.

 

Det finns olika nivåer på tjänsten och dessa kan variera alltifrån en muntlig rådgivning där home-stylisten instruerar säljaren av bostaden om vad som behöver göras till en total ommöblering där homestylingföretaget sköter allt åt säljaren.

 

Kostnaden för homestyling som avser tillfälliga åtgärder och förändringar av bostaden inför en visning räknas som en avdragsgill utgift  för avyttringen av bostaden och tas upp under "Kostnader för avyttring" på blankett K6/K5.

Ytterligare information från Skatteverket finns här.

 

Vill du inte anlita ett företag som hjälper dig kan du själv göra mycket. Utnyttja mäklarens kunskaper och erfarenheter. Det lönar sig att lägga lite extra energi på inredningen inför visningen.